Sauli Huhtala

Sauli Huhtala opiskeli orkesterinjohtoa Wienin musiikkikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian kapellimestariluokilla suorittaen vuonna 1995 kapellimestaridiplominsa erinomaisin arvosanoin. Sauli Huhtalan opettajia ovat olleet professori Jorma Panula sekä Karl Österreicher. Lisäksi hän on opiskellut Atso Almilan, Eri Klasin ja Ilja Musinin johdolla sekä Hollannin radion sinfoniaorkesterin Kondrashin-mestariluokalla.

Sauli Huhtala on vierailevana kapellimestarina johtanut suurinta osaa maamme sinfoniaorkestereista. Hän on johtanut myös baletti-, ooppera- ja operettiesityksiä.  Sauli Huhtala on esiintynyt kapellimestarina myös Ruotsissa, Virossa, Saksassa ja Puolassa, jossa hän johti menestyksekkäästi Baltic Philharmonic Orchestraa vuonna 1998. Akademiska Orkesternin kapellimestarina hän on toiminut vuodesta 1991 lähtien.

Sauli Huhtala on myös saanut tunnustusta säveltäjänä. Huhtala on kirjoittanut mm. suurta suosiota saanen Jokamies -musiikkinäytelmän lisäksi myös elokuva- ja teatterimusiikkia. Kotikaupungissaan Turussa Sauli Huhtalalle on myönnetty ABOA -palkinto.