Sauli Huhtala

Sauli Huhtala on opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla Sibelius-Akatemiassa sekä Karl Österreicherin kapellimestariluokalla Wienin musiikkikorkeakoulussa. Lisäksi hän on opiskellut Atso Almilan, Eri Klasin ja Ilja Musinin johdolla. Huhtala on suorittanut Sibelius-Akatemiassa kapellimestaridiplominsa erinomaisin arvosanoin.

Sauli Huhtala on johtanut vierailevana kapellimestarina monia Suomen sinfoniaorkestereita sekä johtanut baletti-, ooppera- ja operettiesityksiä. Huhtala on johtanut Akademiska Orkesternia vuodesta 1991. Hän on kiertänyt Akademiska Orkesterin kanssa Ruotsissa, Virossa, Venäjällä, Itävallassa, Slovakiassa ja Tanskassa.

Sauli Huhtala on myös saanut tunnustusta säveltäjänä. Hän on kirjoittanut mm. Jederman -musiikkinäytelmän musiikin ja orkesteriteoksen Bornholm Dances and Visions. Camilla Nylund ja Aurora Marthens ovat kantaesittäneet Sauli Huhtalan lauluja. Hänen sävellyksensä Jag ville vara havet kantaesitettiin Åbo Akademin promootiossa vuonna 2018. Syyskuussa 2021 sai Åbo Akademin lukuvuoden avajaisten yhteydessä kantaesityksen Sauli Huhtalan teos Por la Vida.